Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden daha okkalı olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi muhtemel değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği üzerine size selen verecektir.
Yangın bapsı kesinlikle bakım dokumalmalıdır? Yangın kapıları düzenli bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının kârlevselliğini ve yangın dayanıklılığını yağdırmak midein önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak denetçi edilmesi, kapının essah bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin dek olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin reva olduğunun ve kilit mekanizmasının çtuzakıştığının arama edilmesini kucakerir. Ayrıca, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve medarımaişetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Çift kanatlı acil çıkış kapıları, hariça yakın oluşturulan ürkü bar kullanılanarak imal edilerek yangın çabucak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara malik modeldir.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları hudayinabit kendiliğinden olarak kapanarak eminği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Emektar örgülarda çatı hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni yapılarda (ekol, allıkışdoneş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.
Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri derunermektedir.
Dairesel Yangın Merdiveni; Alelumum kullanım kayranından kâr olmak amacı ile meydana getirilen, en bir tomar 100 zat kapasiteli ve boşluk kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta şahıs nüshasına bağlı olarak merdiven genliği ayarlanmalıdır.
Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve deprem afetlerinde de en yakın merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın kişiını kurtardığında daha uz anlaşılacaktır.
Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri ivedili durumlarda Yangın Merdiveni Kapısı insanların en hızlı ve sağlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Hiç evham nanay ki yangın felaketi, sene zarfında güç yitirilmesine neden olan en majör etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok güdük bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem kişi hem bile finans kaybına münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle de güçlü strüktürda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında kişi ve mal kaybı peşış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.
Yangın bapları yararlanma düzlükına için, rengine göre ya da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan benzer sınıflandırması dundaki gibidir
Biraşırı firma ve şirkete bu alanda iş veren firmamız, müşteri memnuniyetini ve sevimli güvenliğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde de tam derece almaktadır.